Wat zijn enzymen?
Terug naar Nieuws
Wat zijn enzymen?
Enzymen zijn heel specifieke, natuurlijke eiwitten die een bioreactie onvoorstelbaar hard versnellen. Het zijn niet-levende proteïnen die actief worden zodra ze met lauwwarm water (35-65 graden Celsius) in aanraking komen. Ze zetten elke organische stof om (knippen) in kleinere, wateroplosbare residuen. Dit doen ze razendsnel (tot wel 3 miljoen moleculen per seconde), én bij een normale temperatuur. Dankzij enzymen wordt de bacteriële activiteit, die cruciaal is voor het afbreken van de organische stoffen (biologische afbreekbaarheid) voor het zuiveren van water, versneld.
Hoe werken enzymatische reinigingsproducten?
Enzymen begeleiden bioreacties in mensen, dieren, planten en micro-organismen, maar zijn er dus ook als duurzame reinigingsmiddelen. Voor chemische reacties zijn namelijk vaak extreme temperaturen, hoge drukwaarden of bijtende omstandigheden nodig. Het gebruik van enzymen maakt dit overbodig, waardoor het schoonmaken een stuk makkelijker, veiliger en goedkoper wordt. Enzymatisch reinigen is doeltreffend en zorgt voor een betere hygiëne en kwaliteit. Bovendien werken enzymen 3 x: het lost de vervuiling op, het reinigt de leidingen en zuivert het oppervlakte water. Enzymen zijn 100% biologisch afbreekbaar. Het product wordt namelijk, na gebruik, op een natuurlijke wijze snel afgebroken door levende organismen (bacteriën). Hiermee sluit enzymatisch reinigen goed aan bij de duurzaamheid waar Innovatie naar streeft.
De enzymen zijn de werkstof in BioClean Natural en BioClean Natural Eco.
Enzymen elimineren probleemloos Covid-19 virus beter dan met alcohol.
Meer informatie?
Vul het formulier hieronder in en wij nemen contact met u op